1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaans borrelbrood

Italiaans borrelbrood

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2021

Ingrediënten 4 personen


Ingrediëntenlijst
Voor het brooddeeg
350 gr bloem
7 gr zout
1 el olijfolie
5 gr gedroogde gist
210 ml water, lauwwarm
100 gr zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in stukjes gesneden
1 ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Verder nodig
olijfolie, om in te vetten
40 gr Parmezaanse kaas, geraspt



N/a

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem, het zout, de olijfolie, gedroogde gist en het water in een kom en kneed daar een deeg van. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Kneed aan het eind de stukjes zongedroogde tomaat, de Italiaanse kruiden en de geraspte Parmezaanse kaas door het deeg. Doe het deeg in een kom, dek deze af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Vet een springvorm van 24 centimeter in met wat olie. Kneed het deeg nog kort door en verdeel het vervolgens in kleine stukjes van ongeveer 30 gram per stuk. Maak van ieder deegstukje een bolletje en leg deze met enige tussenruimte in de springvorm. Dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat het deeg nog 45-60 minuten rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 220 °C. Bestrooi het deeg met de overige geraspte Parmezaanse kaas en bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Dit Italiaanse brood is perfect voor bij de borrel of als onderdeel van het voorgerecht! Het brooddeeg wordt op smaak gebracht met zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Dat geeft deze borrelbroodjes een heerlijke Italiaanse smaak! Doordat je het brood na het bakken gemakkelijk in kleine stukjes kunt breken is het een perfect brood voor bij de borrel. Versgebakken zijn deze Italiaanse borrelbroodjes het lekkerst, maar je kunt het brood ook heel goed invriezen.

Bron

Rutger bakt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Loeki74


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Loeki74
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top