Pladijs met bloemkool en zwarte look

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Pladijs met bloemkool en zwarte look

    Pladijs met bloemkool en zwarte look

    Pladijs met bloemkool en zwarte look

  • Pladijs met bloemkool en zwarte look

    Pladijs met bloemkool en zwarte look

    Pladijs met bloemkool en zwarte look

Overheerlijk gerecht om eens te maken ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bloemkoolpuree :
2 bloemkolen grof gesneden (bewaar een handvol roosjes om te bakken)
2 teentjes knoflook
4 uien fijngesneden
druivenpitolie
peper en zout

Garnituur :
2 handvol kleine bloemkoolroosjes
roomboter
4 el appelciderazijn
peper en zout

Mosselen :
20 mosselen

Zwarte look :
1 ei
300 ml druivenpitolie
2 el sterke mosterd
4 el appelciderazijn
2 flinke lepels zwartelookpasta
peper en zout

Pladijs :
4 pladijsfilets
druivenpitolie
2 el roomboter
2 gekneusde tenen look
peper en zout
Afwerking :
Geroosterde uitjes
dragonblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bloemkoolpuree :
-Doe de bloemkoolroosjes, de knoflook en de uien in een braadslee. Sprenkel er de druivenpitolie over, kruid met peper en zout en meng goed. Rooster 40 minuten op 180°C. Roer regelmatig om tot alles gaar en gekarameliseerd is. Doe alles in een blender en mix tot een gladde massa.
Garnituur :
-Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in een klontje roomboter, blus met appelciderazijn en kruid met peper en zout.
Mosselen :
-Spoel de mosselen in koud water. Controleer de mosselen één voor één en verwijder de mosselbaard en de mosselen met een kapotte schelp. Kook de mosselen kort (+/- 1 minuut) in een klein bodempje water en laat afkoelen. Haal uit de schelp.
Zwarte look :
-Meng het ei, 2 el mosterd en 300 ml druivenpitolie in de blender tot je mayonaise klaar is. Voeg de azijn en de zwartelookpasta toe. Breng op smaak met peper en zout en lepel de mayonaise in een spuitzak.
Pladijs :
-Bak de pladijsfilets aan in de olie, voeg de boter en de gekneusde teentjes look toe. Overgiet met boter tot de pladijs goudbruin is.
Afwerking :
-Strijk de bloemkoolpuree op het bord en leg daarop de pladijsfilet.
-Strooi de bloemkoolroosjes over de pladijsfilet.
- Maak drie dotjes zwartelookmayonaise rond de pladijs en leg langs elk dotje een mossel.
-Plaats op elk dotje een dragonblaadje.
-Werk af met enkele geroosterde uitjes.

Bron

lekker van bij ons

Serveertip

De smaak van zwarte look is veel lichter en verrassend zoet, helemaal niet scherp of bitter als je zou denken. Je kan deze kant en klaar kopen !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten