Kippensoep met peterseliepesto

  • Belgisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Kippensoep met peterseliepesto

    Kippensoep met peterseliepesto

    Kippensoep met peterseliepesto

Graag eens kippensoep die net dat tikkeltje anders is? Werk de kommetjes af met zelfgemaakte groene pesto voor een heerlijk extraatje. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten
1,5 l groentebouillon
2 stengels prei
2 wortelen
300 g witte bonen
4 sneetjes volkorenbrood
handvol krulpeterselie
30 g walnoten
1 teentje knoflook
2 el citroensap
olijfolie
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Was de prei en snijd in ringen en de wortelen in plakjes.
-Bak ze samen kort in wat olijfolie. Voeg de kippenbouten toe en schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 45 minuten sudderen.

-Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees van het bot. Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
-Doe het vlees, samen met de witte bonen terug in de bouillon en laat nog even goed doorwarmen.

Maak de pesto :

-Doe de peterselie, samen met de walnoten, gepelde look, het citroensap en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper.
-Schenk de soep in kommen en werk af met een lepel pesto.

Serveer met het brood.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten