1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pompoen
  5. Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)

Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2021

Ingrediënten 4 personen


- 2 plakjes gerookte pancetta (of 100 gram gerookte spekreepjes)
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 (verse) laurierblaadjes
- 4 tenen knoflook, gepeld, in plakjes
- 1 ui, gepeld, in 8 partjes
- 1 prei, in plakjes
- ½ flespompoen, (on)geschild, in stukjes
- 300 gr. zoete aardappel, (on)geschild, in stukjes
- 100 g kastanjechampignons
- 2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g) of tomatenblokjes
- 250 ml chianti of andere rode wijn
- 4 kippendijen
- handvol zwarte olijven (met pit) (Ik heb kalamata olijven gebruikt)



Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)

Cacciatore, letterlijk jager in het Italiaans, is een maaltijd die jagers vroeger aten tijdens hun lange, gure tochten. Nu eten we cacciatore gewoon omdat het een heerlijk stevig maal is dat perfect is voor koude winterdagen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 190 °C. Hak de pancetta en rozemarijnnaaldjes fijn. Verhit wat olie in de pan, doe hier de pancetta, rozemarijn en laurierblaadjes bij en roer 2 minuten. Voeg dan de plakjes knoflook, ui en prei toe en laat 'onder af en toe roeren' 10 minuten staan.
- Was en snijd ondertussen de pompoen, zoete aardappel en champignons en voeg deze toe aan de stoof.
- Leg de kippendijen in de pan (Verwijder indien nodig eerst het vel). Schenk de wijn erbij, laat even inkoken en voeg dan ook de tomaten toe. Om al het sap uit de blikjes te krijgen vul je ze voor de helft met water, schud je ze heen en weer en voeg je het water met tomatensap toe aan de pan. Voeg ook de olijven toe (je kunt ze eventueel eerst ontpitten).
- Breng het geheel aan de kook en zet de pan dan voor een uur in de oven. De cacciatore dikt in en is klaar wanneer de pompoen en zoete aardappel zacht zijn en de kip gaar is. Proef nog even goed, breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer het gerecht met een vers afgebakken brood zodat je heerlijk in de saus kunt dippen.

Bron

Jamie's super food voor elke dag/In eigen keuken gemaakt (beetje aangepast) en gefotografeerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top