1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....

Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2021

Ingrediënten 2 personen


200 gram Kippendijen in kleine stukjes gesneden
1 zak Chinese wokgroenten van 250 gram
1 kleine ui gesnipperd
1 rode peper fijngehakt
2 centimeter verse gember geschild en geraspt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel oestersaus ( Lee Kum Kee Premium Oestersaus) ik had andere oestersaus
1 eetlepel honing ( ik heb agavesiroop light gebruikt)
1 theelepel Kee Chiu Chow Chili Olie ( Ik had Chili knoflookolie)
2 stengels bosui in ringen
4 wraps van 40 gram
handje ongezouten cashewnoten
snuf vers gemalen zwarte peper
zonnebloemolie



FRISSE CRÈME FRAÎCHE DIP
100 gram crème fraîche
flinke snuf vers gemalen zwarte peper
1 theelepel chiu chow chili olie Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie ( de andere olie)
ik heb er wat sriracha saus aan toegevoegd


Verder heb je nodig


Pan, wok, snijplank en mes


Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....

Volgens de maker van dit recept zijn de  chiu chow chili olie en de  premium oestersaus van Lee Kum Kee een onontbeerlijke aanwinst in de Chinese keuken.   We zullen het gaan proberen zodra mijn 2  andere flesjes leeg zijn. Ik heb er alvast naar gekeken maar Appie had wel de oestersaus maar niet de chiliolie. Waarschijnlijk moet je daarvoor naar de toko. Ook zonder deze 2  "uitzonderlijke" producten heeft het ons uitstekend gesmaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer om de wrap mee in te smeren de olie , crème fraîche en ruim 2 theelepels sriracha saus door elkaar met een flinke snuf zwart gemalen peper en proef even. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verhit 1 tl Chili knoflook olie ( of die van het recept) en bak de blokjes kippendij goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.

Roerbak in de rest van de olie ( of voeg nog wat zonnebloemolie toe) op een zacht vuurtje de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten. Voeg dan de Chinese wokgroente toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg de kip met de oestersaus en de honing ( agavesiroop) toe en bak nog 2 minuten.

Verwarm ondertussen de wraps volgens de beschrijving op de verpakking. Besmeer deze met het sausje, bestrooi met bosui en wat cashewnoten en een deel uit de pan.

Eet ze " gewoon netjes " met mes en vork of rol ze op en smul ze gewoon uit het handje Leg dan wel alles goed aan één kant zodat je ze ook fatsoenlijk kunt oprollen en geniet.

Bron

Familie over de kook. Recept aangepast wegens gebrek aan diverse producten . Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top