
Plm. 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
500 gram gesneden andijvie
2 eetlepels zonnebloemolie
75 gram plakjes bacon in smalle reepjes
1 middelgrote ui, gesnipperd'
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Peper, zout, nootmuskaat
1 ½ theelepel sambal oelek
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel paneermeel
3 hardgekookte eieren in plakjes
50 gram geraspte belegen kaas
Pan voor de aardappelschijfjes als je ze zelf gaat koken
wok of hapjespan voor de andijvie
ovenschaal
De andijvie wordt gewokt met ui, knoflook, sambal en kerriepoeder. Om ervoor te zorgen dat de andijvie niet nat wordt in de ovenschaal heb ik er een eetlepel paneermeel door gemengd.
Resultaat: een lekkere pittige andijvie met een laagje plakje hardgekookt ei en een laagje met aardappelplakjes met gesmolten kaas. Heerlijk !
Ik heb de aardappelplakjes zelf voorgekookt. Zo klaar (5 minuten !) en veel lekkerder dan de voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt.
Verwarm de oven voor tot 200 graden boven- en onder-warmte.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak de reepjes bacon bruin en knapperig. Bak de uisnippers en knoflook even mee.
Voeg de sambal oelek en kerriepoeder ook even mee.
Voeg de gesneden andijvie hieraan toe en roerbak de andijvie tot beetgaar,
Maak de andijvie op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
Roer een eetlepel paneermeel door de andijvie, zodat je geen natte hap onderin de ovenschaal krijgt.
Verdeel de andijvie over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel hierover dakpansgewijs de plakjes hardgekookt ei en de schijfjes voorgekookte aardappelen.
Strooi de geraspte kaas over de aardappelen en zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
In plaats van bacon kun je natuurlijk ook spekreepjes gebruiken.
Vegetariërs laten de bacon weg. Ook dan een lekkere ovenschotel.