Marokkaanse quiche met kip en rozijnen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2021
  • Marokkaanse quiche met kip en rozijnen

    Marokkaanse quiche met kip en rozijnen

    Marokkaanse quiche met kip en rozijnen

Een lekkere Marokkaanse quiche met kip ingepakt in filodeeg. Daardoor wordt hij heerlijk crispy en kun je genieten van een hartige taart afgetopt met poedersuiker en kaneel. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

2 uien
390 g kipfilet
4 el olijfolie
2 tl kaneel
400 g gesneden spitskool
300 g tuinerwten (diepvries)
6 scharreleieren
225 g filodeeg (diepvries)
100 g rozijnen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 springvorm (ø 24 cm)
1 bakpapier
1 bakkwastje

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 C. Snipper de uien. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de kip met de kaneel toe en bak rondom aan. Voeg de spitskool met de tuinerwten toe en bak 5 min. mee.

2. Klop intussen de eieren in een ruime kom los en breng op smaak. Bekleed de springvorm met bakpapier. Vouw het filodeeg voorzichtig uit. Bestrijk elk velletje dun met olie en bekleed de springvorm dakpansgewijs met het deeg. Laat ca. 4 cm over de rand hangen.

3. Schep de ui met de kip, spitskool en tuinerwten door het eimengsel. Voeg de rozijnen toe en schep om. Verdeel de vulling over de springvorm en vouw het filodeeg losjes over de vulling. Dek af met aluminiumfolie en bak in 30 min. gaar in de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak in nog 10 min. knapperig.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten