Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise

    Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise

    Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 Kabeljauwburgers ( kant en klaar bij Lidl)
400 g Oosterse taboulé
1 Sinaasappel
2 kleine Venkels
1 dl olijfolie
3 cl Zonnebloemolie
Peper en zout naar smaak

VOOR DE SAUS :
2 dl Mayonaise
2 dl Yoghurt op griekse wijze
5 cl Sinaasappelsap
Koriander (fijngehakt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 190 °C.
-Schik de kabeljauwburgers in een ovenschaal en bedruppel met de zonnebloemolie. Bak gedurende 8 minuten in de oven.
-Snijd de venkelknollen in gelijke schijfjes of reepjes en stoof ze aan in de olijfolie. Laat zacht kleuren, kruid met peper en zout en laat 8 minuten verder stoven.
-Verwijder de zeste en pers de sinaasappel uit.
- Voeg het sap bij de venkel en stoof kort op een hoog vuur.
-Verwarm de taboulé.
-Meng alle ingrediënten voor de saus.

-Schik de taboulé op een bord met de gestoofde venkel.
-Leg krokante kabeljauwburger ernaast en werk af met de saus.

Bron

lidl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten