Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Makkelijk en lekker
Ingrediënten 4 recipe.people
4 Kabeljauwburgers ( kant en klaar bij Lidl)400 g Oosterse taboulé
1 Sinaasappel
2 kleine Venkels
1 dl olijfolie
3 cl Zonnebloemolie
Peper en zout naar smaak
VOOR DE SAUS :
2 dl Mayonaise
2 dl Yoghurt op griekse wijze
5 cl Sinaasappelsap
Koriander (fijngehakt)
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190 °C.
-Schik de kabeljauwburgers in een ovenschaal en bedruppel met de zonnebloemolie. Bak gedurende 8 minuten in de oven.
-Snijd de venkelknollen in gelijke schijfjes of reepjes en stoof ze aan in de olijfolie. Laat zacht kleuren, kruid met peper en zout en laat 8 minuten verder stoven.
-Verwijder de zeste en pers de sinaasappel uit.
- Voeg het sap bij de venkel en stoof kort op een hoog vuur.
-Verwarm de taboulé.
-Meng alle ingrediënten voor de saus.
-Schik de taboulé op een bord met de gestoofde venkel.
-Leg krokante kabeljauwburger ernaast en werk af met de saus.
Bron
lidl