1. Home
  2. Recepten
  3. Komijnekaas
  4. Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....

Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2021

Ingrediënten 2 personen


150 gram geschilde pastinaak in dunne plakjes of reepjes
200 gram gemengde paddenstoelen( ik heb alleen kastanje champignons genomen)schoongeveegd in stukjes
1 teen knoflook gesnipperd
75 gram geraspte komijnekaas
3 plakjes hartig taartdeeg ontdooid
1 1/2 el paneermeel
scheutje olie
2 eieren
1 flinke tl kerriepoeder
peper en zout naar smaak

100 ml koksroom
75 gram ongezouten hazelnoten grof gehakt


Verder heb je nodig


Pan, taartvorm met losse bodem snijplank en mes


Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....
Pastinaak- Paddenstoelentaart met Komijnekaas en Hazelnoten....

Mocht je op zoek zijn naar een vegetarische taart, probeer dan deze topper met pastinaak, paddenstoelen, komijnekaas en hazelnoten. Een vegetarisch gerecht waarbij je het vlees niet mist. Door de smaak van de komijnekaas en de crunch van de hazelnoten.

Mocht je geen liefhebber zijn van komijnekaas, dan kun je uiteraard een kaas nemen die wel volgens jouw smaak is.

Wij hebben ervan genoten
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook zachtjes 1-2 minuten. Voeg dan de pastinaak en de paddenstoelen toe en bak deze omscheppend circa 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Wrijf de taartvorm dun met olie in en bekleedt de vorm met het deeg. Prik wat gaatjes in het deeg en strooi er het paneermeel en ongeveer de helft van de stukjes hazelnoot erover.

Klop de eieren los met de room, de kerrie en voeg de helft van de komijnekaas toe. Roer alles goed door en meng er wat gemalen peper door ( zout)

Schep de paddenstoelen en de pastinaak op de bodem en giet er het ei-roommengsel overheen. Bestrooi de taart met de andere helft van de komijnekaas en de hazelnoten en zet de taart voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.



Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de taart met een eenvoudige salade naar keuze. Vervang de komijnekaas in dit recept door belegen kaas.

Varieer met de groente en vervang de pastinaak door courgette, bloemkool of broccoli.

Neem tijm in plaats van kerrie.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top