Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2021
  • Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten

    Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten

    Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten

=18pxDeze ovenschotel uit de Italiaanse regio Puglia is overheerlijk én geschikt voor vegetariërs. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
risottorijst 150 g
aardappelen (grote) 4
courgettes 2
vleestomaten 3
ui (grote) 1
peterseliehandje
vers basilicum blaadjes 6
knoflook teentjes 2
gedroogde oregano ½ tl
geraspte parmezaan 100 g
groentebouillon 400 ml
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij in ringen. Spoel de courgette en snij in fijne plakjes van ongeveer 5 millimeter. Schil de aardappelen snij in plakjes van 3 millimeter. Hak de peterselie fijn. Snij de tomaten in plakjes van 5 millimeter. Pel en plet de knoflook.
2 Vet een ovenschaaltje in en leg onderaan een laagje aardappelen. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Beleg met een laagje tomaat en courgette, bestrooi met rijst, knoflook, peterselie, oregano, peper en parmezaan. Herhaal nu de laagjes en eindig met aardappelen, overgiet met de groentebouillon en bestrooi met parmezaan.
3 Zet de ovenschaal 45 tot 50 minuten in de oven en garneer met het basilicum.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten