1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten

Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2021

Ingrediënten 4 personen


Risottorijst 150 g
aardappelen (grote) 4
courgettes 2
vleestomaten 3
ui (grote) 1
peterseliehandje
vers basilicum blaadjes 6
knoflook teentjes 2
gedroogde oregano ½ tl
geraspte parmezaan 100 g
groentebouillon 400 ml
olijfolie
peper en zout



Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten
Italiaanse ovenschotel van laagjes aardappel, rijst en groenten

=18pxDeze ovenschotel uit de Italiaanse regio Puglia is overheerlijk én geschikt voor vegetariërs. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij in ringen. Spoel de courgette en snij in fijne plakjes van ongeveer 5 millimeter. Schil de aardappelen snij in plakjes van 3 millimeter. Hak de peterselie fijn. Snij de tomaten in plakjes van 5 millimeter. Pel en plet de knoflook.
2 Vet een ovenschaaltje in en leg onderaan een laagje aardappelen. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Beleg met een laagje tomaat en courgette, bestrooi met rijst, knoflook, peterselie, oregano, peper en parmezaan. Herhaal nu de laagjes en eindig met aardappelen, overgiet met de groentebouillon en bestrooi met parmezaan.
3 Zet de ovenschaal 45 tot 50 minuten in de oven en garneer met het basilicum.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top