Groene curry met kikkererwten

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Groene curry met kikkererwten

    Groene curry met kikkererwten

    Groene curry met kikkererwten

Groene curry met kikkererwten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 Chinese kool
1 bosje radijs
1 citroen
2 el gembersiroop (flesje à 175 ml)
400 g kikkererwten
2 zonnebloemolie
70 g Thaise groene curry (Fairtrade Original)
275 g notenrijst
400 ml kokosmelk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Halveer de Chinese kool in de lengte en snijd in dunne reepjes. Doe 1/3 in een kom. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en voeg toe. Pers de citroen uit. Breng het citroensap met de gembersiroop in een steelpan tegen de kook aan. Schenk over de Chinese kool met radijs, schep om en laat staan tot gebruik.

2. Giet de kikkererwten af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de helft van de kikkererwten 5 min. Voeg na 5 min. 1 el olie en 1 tl Thaise groene curry toe. Bak de erwten in nog 5 min. al omscheppend knapperig.

3. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit 1 el olie in een wok en fruit rest van de groene curry. Doe er de rest van de kool en de rest van de kikkererwten bij. Schenk er de kokosmelk bij, breng tegen de kook aan en stoof de kool in 5 min. gaar.

5. Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de curry over. Garneer met de knapperige kikkererwten en serveer met de zoetzure koolsalade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jumbosupermarkten avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten