zuur vlees / "zoervleisj" zuur vlees / "zoervleisj" zuurvlees/zouervleisj

  • Nederlands, Streekgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2021
  • zuur vlees / "zoervleisj"

zuur vlees / "zoervleisj"
zuurvlees/zouervleisj

    zuur vlees / "zoervleisj" zuur vlees / "zoervleisj" zuurvlees/zouervleisj

    zuur vlees / "zoervleisj" zuur vlees / "zoervleisj" zuurvlees/zouervleisj

dit is een gerecht van de oma van mijn man die van limburgs kom af is.en nu ik zelf in Limburg woon  heb ik zo iets waarom ook niet ga het gewoon proberen en moet zeggen lukt me goed en vind het lekker.manlief is er dol op

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
Het recept heeft geen preciese hoeveel heden.dus een beetje naar eigen inzichtaanpassen en tussendoor vaak proeven

azijn(ongeveer een liter)
740grqm-1 kilo runder rib
uien
5 a 6 kruidnagelsen 4 laurierbladen
(room)boter
+- 2 eetlepels rinse appelstroop
+- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 of 2 plakken ontbijtkoek
handje witte rozijnen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Moet er wel bij zeggen tis een machtig recept met een heel specifieke smaak en niet geschikt voor zwakke magen runderrib heeft veel vet .haal haal dit van te voren niet weg dit gaat ten kosten van de smaakde combinatie van azijn en het lange stoven doet het vet oplossen in de saus

DAG VAN TE VOREN:
zet het vlees in een kom volledig onder azijn.en dek het geheel af met dikke uienringen.voeg de kruidnagels en laurier bladen toe.en dek dit af met een bord (nbiet met huishoudfolie,moet een beetje kunnen ademen)en laat dit minimaal 24 uur rusten op een koele plek..

bereiden:
verhit de boter in een stoofpan(niet te zuinig en geen olijf olie gebruiken)
neem het vlees uit de marinade en laat een beetje uitlekken.
vervolgenshet vlees aan weers zijdengoed bruin aan braden.(karamelliseren.
neem het vlees uit de pan en laat dit rusten in een schaal.
haal de uien uit de azijnen bak deze in dezelfde pan /het zelfde vet goed goud bruin.(geen nieuwe boter of schone pan.)
voeg de 2 eetlepels appelstroop toe en laat deze oplossen.
haal de laurier en de kruidnagels uit de azijn.
voeg de azijn(volledig!!!)toe en de 2 eetlepels bruine basterdsuiker toe,
leg het vlees terug in de saus,en laat het geheel ongeveer twee tot 3 uur stoven(afhankelijk hoe dik de plak(ken)runderrib zijn) op een zacht vuurtje stoven tot het vleesbijna uit elkaar valt(dus geen weerstand meer voelen als je er met een vork in prikt)
breng met peper op smaak( geen zout toe voegen!!!!)
wel een hand vol rozijnen en voeg die ergens halverwegen toe.

proef tussen door mocht de saus nog te zuur zijn voeg er nog een plak peper koek (of extra stroop of bruine suiker) toe

let op :doe dat beetje bij beetje.voor je weet is de saus te zoeten niet lekker meer

Bron

Via oma op schoonmoeder en schoonzus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten