Spaanse pisto met kabeljauw

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2021
  • Spaanse pisto met kabeljauw

    Spaanse pisto met kabeljauw

    Spaanse pisto met kabeljauw

=18pxJe kunt dit stoofpotje met allerlei vastere vissoorten bereiden, maar als je ook op je lijn wilt letten, gebruik dan een magere vissoort zoals kabeljauw of zeeduivel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g kabeljauw
1 aubergine
1 courgette
1 groene paprika
1 rode paprika
2 knoflook teentjes
1/2 chilipeper (Spaanse)
1 ui
1 takje rozemarijn
verse dille
1 kruidentuiltje
50 g olijven (kalamata)
400 g tomatenblokjes (blik)
1 tl kokosbloesemsuiker
2 el olijfolie
1 tl zout
versgemalen peper
grof zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de aubergine, snij in blokjes en bestrooi met 1 eetlepel zout. Laat 10 minuten staan zodat het vocht eraan wordt onttrokken. Zo heb je minder olie nodig om de aubergine gaar te bakken.
2 Pel de ui en snipper jn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper, maar snij hem niet kleiner. Maak de paprika's schoon en snij ze in blokjes. Pel en pers de knoflook. Bak de ui, chilipeper en paprika's 10 minuten in wat olijfolie. Voeg de knoflook, het kruidentuiltje, de rozemarijn, de suiker en de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
3 Spoel de blokjes aubergine zorgvuldig en dep droog. Spoel de courgette en snij ze in plakjes. Zet opnieuw een pan met olijfolie op het vuur en bak er de aubergine in. Haal ze eruit en bak in dezelfde pan de courgette. Voeg de courgette en aubergine bij de tomatensaus, dek af en laat 25 minuten sudderen op een zacht vuur.
4 Snij de vis in hapklare stukken en voeg die de laatste 10 minuten bij het stoofpotje. Breng op smaak met peper en zout, verwijder de chilipeper, de rozemarijn en het kruidentuiltje en werk af met de olijven en enkele plukjes verse dille.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten