Zalmtartaar met kokosmelk en chili
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
Kokosmelk geeft niet alleen smaak aan de zalm, het maakt ook de structuur van de vis zachter. Laat de zalmtartaar zeker niet te lang staan, anders wordt de vis té zacht. Een halfuur is het maximum! Dit recept gebruikt de frisse smaak van shiso. Dat zijn felgroene blaadjes met gekartelde rand, vaak gebruikt in de Japanse keuken. Vind je geen shiso? Neem dan andere jonge groene blaadjes.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g zalmfilet (zonder vel1 rode chilipeper
100 g ijsbergsla
1 limoen
100 g shiso
2 lente-uien
5 el kokosmelk
peper en zout
Bereidingswijze
1 Snij de zalm in blokjes van 0,5 cm. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Rasp de limoen en pers het sap uit.
2 Meng de chili, de bieslook, de geraspte limoenschil en het limoensap onder de zalm en kruid met peper en zout.
3 Verdeel de zalmtartaar over de borden en werk af met shisoblaadjes of andere kruiden of scheutjes. Serveer met ijsbergsla.
Bron
libelle