1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tartaar van maatjes met appel en selder

Tartaar van maatjes met appel en selder

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2021

Ingrediënten 4 personen


4 maatjes
1 friszure appel (type Granny Smith)
2 selder stengels
1 citroen
verse dillehandje
handvol peterselie
verse dragonhandje
handvol basilicum
100 g Griekse yoghurt
4 tl mierikswortelcrème
peper en zout



Tartaar van maatjes met appel en selder
Tartaar van maatjes met appel en selder

=18pxSupergezond en boordevol omega 3, deze tartaar! De frisse knapperige appel en selder passen perfect bij de vette maatjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snij de maatjes in blokjes van 0,5 cm. Spoel de appel grondig en verwijder het klokhuis zonder de appel te schillen. Snij de appel in plakjes en vervolgens in blokjes van 0,5 cm. Spoel de selder en snij die in kleine blokjes.
2 Rasp de schil van de citroen en pers €m uit. Meng het citroensap onder de appel, selder en maatjes. Kruid met peper en zout.
3 Spoel de kruiden. Leg enkele blaadjes peterselie, dragon, basilicum en dille in 4 glazen. Hou nog wat dille apart voor de afwerking. Lepel de maatjestartaar in de glazen.
4 Meng de mierikswortelcrème met de Griekse yoghurt, breng op smaak met peper en zout en schep er een lepeltje van op elke portie maatjestartaar. Werk af met de geraspte citroenschil en de extra dille.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top