3 kippendijtjes
4 eetlepels pesto
3 eetlepels creme fraiche
1 ui
halve rode peper
3 teentjes knoflook
50 gr rucola
1 tommat
zout/peper
1 tl Italiaanse kruiden
circa 150 gr pasta
evt. champignons, paprika, courgette, geraspte parmezaanse kaas
Mijn man vond dit recept en zegt: kijk, lekker makkelijk en snel. Ok, het is best snel klaar, maar het duurt altijd langer dan de positieveling die dit op internet heeft gezet. Maar heel lekker is het wel. Voor ons een blijvertje.
Snijd de kip in stukjes. Breng de kip op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en snijd de rode peper en knoflook fijn. Snijd ook de tomaat in stukjes. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de blokjes kip gaar (circa 4-5 minuten). Voeg vervolgens de ui, rode peper, cherrytomaatjes en knoflook toe. Na circa 6 minuten voeg je de pesto en zure room toe en verwarm je het geheel goed door. Serveer de pasta kip-pesto met rucola. Ook super lekker met geroosterde pijnboompitten.
Tip: ook lekker met champignons, stukjes paprika, courgette en een beetje geraspte parmezaanse kaas.
Internet, lekker en simpel, aangepast