Italiaanse macaroni met de smaak van Indië in een heerlijke fusion....
- Fusion, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Het leek me wel eens lekker om een geheel ander gerecht met macaroni op tafel te zetten. Fusion een meeting tussen Italië en Indië :) Italiaanse macaroni met de smaak van Indië. Na 30 minuten klaar en echt zalig van smaak.
Omdat de kleinkinderen meetafelen heb ik de moeite genomen voor hun een apart pannetje te maken zonder toevoeging van de 2 sambals..... en die moeite loont als je die blije gezichtjes aan tafel ziet. En mochten ze een likje sambal willen proeven kan dat natuurlijk altijd toegevoegd worden. ( of bij mama proeven :) ) Want uiteraard had ik de vraag wel verwacht , waarom zij een apart pannetje hadden.
Ingrediënten 5 recipe.people
450 gram macaroniwokgroente 500 gram in totaal
500 gram h.o.h gehakt van de slager
1 forse ui gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak
1 theelepel sambal badjak of meer naar smaak
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel five spice( dit heb ik weggelaten daar houdt de heer des huizes niet van)
5 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels ketjap asin
1 theelepel trassi
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
5 eieren ( extra erbij optioneel)
1 maggi blokje zo'n kleine vierkante
zonnebloemolie
Benodigdheden
Pan, snijplank mes, vergiet of zeefBereidingswijze
Kook de macaroni in een kubusje maggi volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
Verwarm wat zonnebloem of andere olie in een wok en bak de ui met de 2 soorten sambal peper en zout uit de molen en de knoflook glazig.
{{ In een aparte pan bakte ik knoflook en ui met peper en zout zonder de 2 sambalsoorten voor de kleinkinderen}}. En hield alles voor hun in een aparte pan
Voeg dan de bruine suiker, trassi ( en five spices) toe en bak dit even mee.
Dan gaat het gehakt erbij om goudbruin, gaar en rul te bakken. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Dan gaan de wokgroente erbij en bak deze in 5 minuten knapperig ( of langer naar smaak)
Voeg de macaroni toe en breng het geheel op smak met de ketjap manis en asin. Proef en voeg zo nodig extra ketjap toe.
Serveer met augurkjes, uitjes, en wat kroepoek en eventueel wat reepjes omelet.
Bron
Familie over de kook. Eigen tekst, foto's en aanpassing
Serveertip
Lekker met scrambled eggs, gefrituurde uitjes, augurk en of zilveruitjes.