1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Super lekkere andijviestamppot met chorizo paprika en romige geitenkaas

Super lekkere andijviestamppot met chorizo paprika en romige geitenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-02-2021

Ingrediënten 2 personen


600 gram kruimige aardappels
250 gram fijn gesneden andijvie
100 gram chorizo aan één stuk (in smalle plakjes)
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd'
½ rode puntpaprika (in kleine stukjes)
100 gram zachte geitenkaas (4 ronde plakjes)
Peper,zout
1 theelepel chilivlokken
Plm. ½ dl warme melk


Verder heb je nodig


Grote pan
koekenpan
aardappelstamper


Een echte Nederlandse stamppot rauwe andijvie met een Spaanse twist
Een echte Nederlandse stamppot rauwe andijvie met een Spaanse twist

Stamppot rauwe andijvie smaakt eigenlijk altijd en mijn man is er dol op. Ik had nog een stuk chorizo en een paar plakjes zachte geitenkaas over in de koelkast. Zo kwam ik op deze andijviestamppot die we super lekker vonden. De zachte geitenkaas is heel subtiel aanwezig in de stamppot. Door de ingrediënten eigenlijk een Spaanse andijviestamppot. maar ik denk dat geen Spanjaard ooit zo'n stamppot gegeten heeft. We jammer voor die Spanjaard want de stamppot is echt verrukkelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan knapperig.
Haal de chorizo uit de pan, verwijder het grootste deel van het vrijgekomen vet, hou plm. 1 eetlepel over in de pan. Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak de stukjes paprika even mee.

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze even goed droogstomen.
Stamp de aardappelen met de melk en de geitenkaas tot een grove stamppot.
Roer beetje bij beetje de rauwe andijvie door de gestampte aardappelen.
Roer de chorizo en de paprika, ui en knoflook door de stamppot.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en chilivlokken.
Warm de stamppot nog even goed door.

Serveertip

Is de stamppot te dik doe er dan nog een beetje warme melk of een klontje roomboter door.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top