Paddenstoelenstoof met aardappelpuree
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
als je niets met vegetarische gerechten hebt krijg je het wel na het eten van deze paddenstoelestoof! van Appie Happie
Ingrediënten 4 recipe.people
30 g gedroogde paddenstoelenmix (zakje Royal Funghi)800 g kastanjechampignons
50 g roomboter
2 preien
2 tenen knoflook
3 el tarwebloem
2 el dijonmosterd
500 ml halfvolle melk
1 kg kruimige aardappelen
1/2 zakje selderij
Benodigdheden
ovenvaste braadpan met deksel 24 cm.Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr. Doe de paddenstoelenmix in een kom en schenk er 250 ml kokend water op.
Halveer de champignons. Verhit de helft van de roomboter in de braadpan en bak de champignons met peper en evt. zout 6 min op hoog vuur goudbruin, regelmatig omscheppen. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei en knoflook aan de champignons toe en bak op laag vuur 4 min. Voeg de bloem toe en laat 2 min garen Laat de paddenstoelenmix uitlekken en vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn en voeg samen met het opgevangen vocht, dijonmosterd en 350 ml melk toe en breng al roerend aan de kook. Zet met de deksel op de pand 30 min in de voorverwarmde oven roer halverwege om.
Maak ondertussen de puree met de rest van de melk en boter, 3/4 selderij en peper.
Breng de stoof op smaak met zout en peper en bestrooi met de rest van de selderij en serveer met puree.
Bron
allerhande