Soep met krab en koffiemousse
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Feestelijke culinaire soep die super lekker van smaak is en meer dan ooit Uw gasten zal bekoren ! Zeker eens proberen !
Ingrediënten 4 recipe.people
1/2 koffielepel korianderzaadjeszout
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje steranijspoeder
1 feuille laurierblad
takjes peterselie
takjes tijm
1 gedroogde peper
1 preiwit
2 takjes selderij
1 ui
3 bakjes gekookte krabklauwen
1 snuifje paprikapoeder
peper
2 eetlepels olijfolie
20 cl melk
1 espresso
800 ml water
1 dl cognac
3 dl droge witte wijn
2 eetlepels tomatenpuree
1 dl Noily Prat
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 min.
-Breek de krabben, plet en bak het vlees in hete olie. Blus met cognac.
-Was en snijd ui, prei en selder.
-Voeg de groenten en de tomatenpuree toe en laat aanstoven.
-Blus met de Noilly Prat en laat inkoken.
-Voeg het water, de wijn en de kruiden (peper, tijm, peterselie, laurier, steranijs, korianderzaad, paprika) toe en laat een 25-tal minuten koken.
-Zeef en laat nog even verder koken.
-Voeg de melk bij de espresso en mix tot er schuim ontstaat.
-Vul kleine glaasjes of kopjes met wat soep en serveer onmiddellijk met een laagje opgeklopt koffieschuim.
Bereidingstijd: 40 min.
Breek de krabben, plet en bak het vlees in hete olie. Blus met cognac. Was en snijd ui, prei en selder.
Voeg de groenten en de tomatenpuree toe en laat aanstoven. Blus met de Noilly Prat en laat inkoken.
Voeg het water, de wijn en de kruiden (peper, tijm, peterselie, laurier, steranijs, korianderzaad, paprika) toe en laat een 25-tal minuten koken.
Zeef en laat nog even verder koken.
Voeg de melk bij de espresso en mix tot er schuim ontstaat.
Vul kleine glaasjes of kopjes met wat soep en serveer onmiddellijk met een laagje opgeklopt koffieschuim.
Bron
delhaize
Serveertip
Bewaar het krabvlees en serveer het op toastjes of in een slaatje.