1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Soep
  5. Chinese soep met eieren

Chinese soep met eieren

  • Chinees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2021

Ingrediënten 4 personen


4 koffielepels sesamzaadjes
3 cm gember
1 steeltje citroengras
1 rode peper
4 el Chinese wokolie
2 zakjes pasta voor misosoep Saitaku (2 x 18 g)
2 el sojasaus
1 gevogeltebouillonblokje
1,5 l water
2 eieren
1 ui
1 bussel lente-uitjes
150 g witte shimejichampignons
110 g groeneaspergepunten
125 g verse minimaïs
100 g sluimererwten
4 kleine worteltjes



Chinese soep met eieren
Chinese soep met eieren

Makkelijke en super lekkere hartige soep uit China

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de geschilde wortelen, de sluimererwten, de minimais en de aspergepunten fijn. Verwijder de steeltjes van de champignons. Houd apart.
-Hak de ui en de gember fijn.
-Snijd de citroengrasstengel in de lengte door en snijd de ontpitte rode peper in fijne plakjes.
-Fruit alles 2 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met de olie.
-Voeg het water, het bouillonblokje en de misopasta toe. Breng aan de kook, voeg de groenten toe en laat 2 min pruttelen.
-Klop de eieren los in een karafje.
-Haal het citroengras uit de soep, voeg de sojasaus toe en laat de stoofpan op een zacht vuurtje staan.
-Meng de soep krachtig met een garde, tot ze als het ware kolkt. Giet er voorzichtig de eieren in: ze stollen onmiddellijk tot filamenten.
-Voeg de gesnipperde lente-uien toe, bestrooi met sesamzaadjes en dien heet op

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top