
4 koffielepels sesamzaadjes
3 cm gember
1 steeltje citroengras
1 rode peper
4 el Chinese wokolie
2 zakjes pasta voor misosoep Saitaku (2 x 18 g)
2 el sojasaus
1 gevogeltebouillonblokje
1,5 l water
2 eieren
1 ui
1 bussel lente-uitjes
150 g witte shimejichampignons
110 g groeneaspergepunten
125 g verse minimaïs
100 g sluimererwten
4 kleine worteltjes
Makkelijke en super lekkere hartige soep uit China
-Snijd de geschilde wortelen, de sluimererwten, de minimais en de aspergepunten fijn. Verwijder de steeltjes van de champignons. Houd apart.
-Hak de ui en de gember fijn.
-Snijd de citroengrasstengel in de lengte door en snijd de ontpitte rode peper in fijne plakjes.
-Fruit alles 2 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met de olie.
-Voeg het water, het bouillonblokje en de misopasta toe. Breng aan de kook, voeg de groenten toe en laat 2 min pruttelen.
-Klop de eieren los in een karafje.
-Haal het citroengras uit de soep, voeg de sojasaus toe en laat de stoofpan op een zacht vuurtje staan.
-Meng de soep krachtig met een garde, tot ze als het ware kolkt. Giet er voorzichtig de eieren in: ze stollen onmiddellijk tot filamenten.
-Voeg de gesnipperde lente-uien toe, bestrooi met sesamzaadjes en dien heet op
Delhaize