1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Soep
  5. Soep met sperziebonen

Soep met sperziebonen

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2021

Ingrediënten 4 personen


300 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
30 g boter
2 uien
2 blokjes kippenbouillon
peper
750 g sperziebonen
gehakte peterselie of kervel
1 l water



Soep met sperziebonen
Soep met sperziebonen

Lekkere soep van sperzieboontjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Dop de sperziebonen en snij ze in kleine stukken.
-Laat de boter in een kookpot smelten, fruit er de fijngehakte uien in op zacht vuur.
-Voeg na 5 minuten de in kleine blokjes gesneden aardappelen toe en het water.
-Doe er ook de verkruimelde bouillonblokjes bij en breng aan de kook.
-Laat 5 minuten zacht koken, voeg dan de sperziebonen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout en serveer warm, bestrooid met gehakte peterselie of kervel.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top