Gyros van het BBQ spit

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

  • Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

  • Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

  • Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

  • Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

  • Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

  • Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

    Gyros van het BBQ spit

Winter barbecuen is geweldig eigenlijk nog leuker dan het zomergebeuren
Tenminste dat vind ik hopelijk ontdekken jullie het ook.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 kilo procureur
3 tenen knoflook geraspt
1 geraspte rode uien
2 eetlepels oregano
2 eetlepels gerookte paprikapoeder
1 eetlepel zout
2 theelepels versgemalen zwarte peper
1 theelepel komijn
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel Cayenne peper
100 ml olijfolie
Voor de knoflooksaus
200 ml Griekse yoghurt
100 ml mayonaise
2 of 3 tenen geraspte knoflook
1 eetlepel gesneden verse peterselie
Beetje peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ met Spit

Bereidingswijze

Snij de procureur in plakken van een centimeter.
Maak een mix van de geraspte knoflook, geraspte ui, oregano, paprikapoeder, zout, zwarte peper, komijn, kaneel, cayenne peper en de olijfolie.
Doe de plakken procureur in een ziplockzak en giet daar de marinade bij. Laat dit minstens 4 uur tot een hele nacht gekoeld staan
Maak de knoflooksaus een dag van tevoren. De smaak wordt dan een stuk beter.
Stook de barbecue op met een hitte van ongeveer 150 graden.
Rijg de plakken procureur aan het spit en hang het spit in de barbecue.
Gril het vlees totdat het rondom mooi goudbruin is. Snij dan de buitenste rand eraf en hang het spit weer in de barbecue.Wat je wil is gegrild vlees dat je vervolgens in dunne plakken van het spit afsnijdt. Het spit hang je daarna terug zodat de rest van het vlees gegrild kan worden. Zo snij je in de loop van een paar uur al het vlees op en kan je elke keer een broodje of 3 maken.
Warm de pita broodjes op en beleg deze met het gegrilde vlees, de paprika en ui, en wat komkommer, tomaat en een flinke lepel knoflooksaus.

Bron

BBQ Helden met geweldige recepten

Serveertip

Doordat je de ui raspt krijg je een hoop vocht en samen met de rest van de ingrediënten en de olijfolie krijg je een mooi papje. We marineren de plakken procureur in een ziplockzack. Door de zak is er overal goed contact met de marinade. Dit laten we 4 uur gekoeld liggen. Heb je de tijd dan laat je het een hele nacht liggen. Maak dan ook alvast de knoflooksaus. De saus wordt alleen maar lekkerder als hij wat langer staat. Een dag eerder is perfect.
MAAK er een lekkere knoflook of Tzaziki saus bij en uiteraard een griekse salade met Fetta wens je smakelijke maaltijd

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riawes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten