
2 courgettes
1 aubergines
3 wortelen
2 lente-uitjes
2 rode uien
50 g gedroogde veenbessen of rozijnen
100 g notenmengeling
100 g cheddar kaas
165 ml kokosmelk
2 el olijfolie
1 el sojasaus
3 tl kerriepoeder
peper en zout
Origineel en lekker deze aperitiefhapjes uit de oven
Voorbereiding
- Snij de courgettes in de lengte doormidden en kook 7 min. in lichtgezouten water. Hol wat uit en snij in 2. Snij het uitgeholde vruchtvlees in blokjes.
- Snij de aubergine in kleine blokjes.
- Snij de wortelen in krullen met een dunschiller.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Pel de uien en snij in halve maantjes.
- Rasp de cheddar.
Bereiding (20 min.)
-Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesneden uien glazig. Voeg de kerrie en noten toe en roerbak gedurende 1 min. Voeg de aubergineblokjes en de kokosmelk toe en laat 5 min. sudderen.
-Voeg de courgetteblokjes, wortelen, lente-uitjes en veenbessen of rozijnen toe en bak 3 min. Werk af met de sojasaus.
-Vul de courgettes met het mengsel en bestrooi met de geraspte cheddar. Schuif 7 min. onder de grill tot de kaas bruin kleurt. Dien onmiddellijk op.
Colruyt