1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Courgettebootjes met kerrie en kokos

Courgettebootjes met kerrie en kokos

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-02-2021

Ingrediënten 4 personen


2 courgettes
1 aubergines
3 wortelen
2 lente-uitjes
2 rode uien
50 g gedroogde veenbessen of rozijnen
100 g notenmengeling
100 g cheddar kaas
165 ml kokosmelk
2 el olijfolie
1 el sojasaus
3 tl kerriepoeder
peper en zout



Courgettebootjes met kerrie en kokos
Courgettebootjes met kerrie en kokos

Origineel en lekker deze aperitiefhapjes uit de oven 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding

- Snij de courgettes in de lengte doormidden en kook 7 min. in lichtgezouten water. Hol wat uit en snij in 2. Snij het uitgeholde vruchtvlees in blokjes.
- Snij de aubergine in kleine blokjes.
- Snij de wortelen in krullen met een dunschiller.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Pel de uien en snij in halve maantjes.
- Rasp de cheddar.

Bereiding (20 min.)

-Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesneden uien glazig. Voeg de kerrie en noten toe en roerbak gedurende 1 min. Voeg de aubergineblokjes en de kokosmelk toe en laat 5 min. sudderen.
-Voeg de courgetteblokjes, wortelen, lente-uitjes en veenbessen of rozijnen toe en bak 3 min. Werk af met de sojasaus.
-Vul de courgettes met het mengsel en bestrooi met de geraspte cheddar. Schuif 7 min. onder de grill tot de kaas bruin kleurt. Dien onmiddellijk op.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top