Scampi's en asperges in milde kerrie
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk en super lekker
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
- Snipper de koriander grof.
- Snipper het bieslook fijn, u hebt 1 eetl. nodig.
- Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien en snij ze in 3 à 4 stukken. Verse asperges schilt u eerst met een dunschiller (van onder de kop naar beneden).
Bereiding (15 min.)
Smelt de boter in een kookpan en doe er de stukken asperge in. Roer om en voeg de kokosmelk en de kerrie toe. Breng op smaak met peper, een weinig zout en 1/4 blokje visbouillon.
Laat onafgedekt zachtjes sudderen gedurende 8 min.
Voeg de scampi's toe, schep om en laat nog 4 à 5 min. zachtjes verder sudderen. Bind naar smaak lichtjes met sausbinder.
Voeg het gesnipperde bieslook en de gesnipperde koriander toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Afwerking
Versier met wat grofgehakte koriander en geef er een minibroodje bij.
Bron
colruyt
Serveertip
Onze drankensuggestie
Wijn
-Michel Torino Torrontes Argentinië : Argentijnse witte wijn van de plaatselijk heel populaire torrontesdruif. Bijzonder aromatische wijn: groene appel, citrus en rozen. Fijne en frisse smaak vol exotische toetsen.
-Tarapaca Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid.