Gebakken schorseneren met kruidige botersaus
- Belgisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Lekker recept van schorseneren
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg schorseneren1 plantje peterselie
1 el boter
30 g hazelnoten
1 scheutje azijn
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Schil de schorseneren en snij in stukken van 4 à 5 cm. Snij de dikkere exemplaren in 2. Doe ze in een kom water met een scheutje citroensap of azijn tot gebruik.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding (15 min.)
1 Kook de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
2 Smelt de boter in een kookpot en bak de schorseneren 2 à 3 min.
3 Roer er de fijngehakte peterselie en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout.
Bron
colruyt