1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gnocchigratin met kippenescalope in mosterd-peterselieroom

Gnocchigratin met kippenescalope in mosterd-peterselieroom

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2021

Ingrediënten 4 personen


4 kippenescalopes
3 koolrabi's
1 plantje platte peterselie
1 ui
2 tenen knoflook
40 g geraspte kaas (Gratin Mix)
25 cl extra lichte room
500 g aardappelgnocchi (kant en klaar)
30 g pijnboompitten
1 el mosterd
2 el olijfolie
peper en zout



Gnocchigratin met kippenescalope in mosterd-peterselieroom
Gnocchigratin met kippenescalope in mosterd-peterselieroom

Makkelijk, snel en super lekkere ovenschotel 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Schil de koolrabi's en snij in kleine blokjes van 1 cm.
- Mix de platte peterselie samen met de room tot een gladde saus en roer er de mosterd onder.
- Rooster de pijnboompitten goubruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij de kippenescalopes in reepjes.

Bereiding (10 min. + 10 à 15 min. in de oven)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenreepjes 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Doe in een ovenschaal.
3 Kook intussen de gnocchi 1 à 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en schep bij de kippenreepjes in de ovenschaal.
4 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan van de kip en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig. Roer er de koolrabi onder en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en meng onder de gnocchi en de kip.
5 Overgiet alles met de mosterd-peterselieroom en bestrooi met de geraspte kaas en de pijnboompitten. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top