Kip kerrie

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Koolhydraatarm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 g kipfilet, in blokjes gesneden
200 ml kokosmelk
2 uien, in kleine stukjes gesneden
30 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
2 el kerriepoeder
1 el tomatenpuree
1/2 tl suiker
1 tl kaneel
1 kleine el verse gember
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepoeder
1 laurierblad
zout naar smaak
sap van 1/2 citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm in een grote wok of koekenpan de olijfolie. Voeg de uitjes toe en bak deze lichtbruin. Voeg dan de kaneel en het laurierblad toe. Roer goed door de pan en voeg tijdens het roeren de gember, paprikapoeder, kerrie, suiker, zout en knoflook toe. Roer dan nog eens 2 minuten in de pan, totdat het een soort van smeerbaar mengsel wordt.
Voeg dan de kipfiletblokjes en de tomatenpuree toe. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg vervolgens de kokosmelk toe en eventueel extra water toe om de kipfiletblokjes te bedekken. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 15-20 minuten boven een laag vuur sudderen, totdat de kip gaar is.
Voeg na 10 minuten sudderen de citroensap en cayennepeper toe aan de pan en kook dit 5 minuten mee. Verdeel kerriesaus over de borden

Bron

Lowcarbchef

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

JohnPolman1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten