1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Kip kerrie

Kip kerrie

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2021

Ingrediënten 4 personen


400 g kipfilet, in blokjes gesneden
200 ml kokosmelk
2 uien, in kleine stukjes gesneden
30 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
2 el kerriepoeder
1 el tomatenpuree
1/2 tl suiker
1 tl kaneel
1 kleine el verse gember
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepoeder
1 laurierblad
zout naar smaak
sap van 1/2 citroen



Koolhydraatarm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm in een grote wok of koekenpan de olijfolie. Voeg de uitjes toe en bak deze lichtbruin. Voeg dan de kaneel en het laurierblad toe. Roer goed door de pan en voeg tijdens het roeren de gember, paprikapoeder, kerrie, suiker, zout en knoflook toe. Roer dan nog eens 2 minuten in de pan, totdat het een soort van smeerbaar mengsel wordt.
Voeg dan de kipfiletblokjes en de tomatenpuree toe. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg vervolgens de kokosmelk toe en eventueel extra water toe om de kipfiletblokjes te bedekken. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 15-20 minuten boven een laag vuur sudderen, totdat de kip gaar is.
Voeg na 10 minuten sudderen de citroensap en cayennepeper toe aan de pan en kook dit 5 minuten mee. Verdeel kerriesaus over de borden

Bron

Lowcarbchef



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JohnPolman1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JohnPolman1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top