Wel zó :)

500 gram geschilde licht kruimige aardappelen
200 ml bouillon van een 1/2 kippenbouillonblokje met minder zout
1 teen knoflook geplet
sap van 1 citroen
40 ml olijfolie
peper
zout (ik heb fairtrade peper zeezout mix ( citrus knoflook) gebruikt)
chili vlokken naar smaak
gedroogde oregano naar smaak
Dunschiller, snijplank en mes, ovenschaal, aluminiumfolie
Huh? Meer dan één uur? Nee hoor ....
Dit gerecht van smakelijke ovenaardappeltjes staat na 10 minuten al in de oven. Dan heb je er geen omkijken meer naar en kun je met je gasten( of met je man) gezellig aan het aperitief met amuse.
Ze zijn sticky, fluffy, heel erg smaakvol ... fris, licht zurig, zout en hartig. Echt een patatje, dat ik iedereen durf voor te zetten.
Wij hebben alvast voorgeproefd , helaas voorlopig nog geen gasten te ontvangen..... maar die tijd komt weer gauw ( hoop ik )
Qua bereidingswijze lijken ze op deze aardappeltjes, maar de smaak is geheel anders.
Aardappelschijfjes-boulangere-uit-de-oven
Snij de geschilde licht kruimige aardappeltjes in gelijke stukken. Meng de olijfolie, kruiden, bouillon en citroensap met de in stukken gesneden aardappelen door elkaar.
Doe alles in een ovenschaal en leg het geplette teentje knoflook ertussen. Werk alles door elkaar en maak een gelijkmatige laag van de aardappelstukjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze voor 60 minuten op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven van 220 graden.
Haal na 60 minuten de aluminiumfolie eraf en laat nog 15 minuten bakken totdat ze goudbruin zijn en alle vloeistof is verdampt.( of even onder de grill)
Vis nog even de teen knoflook eruit en.... val aan
Lekker met een stuk op de huid gebakken skreifilet en een groene groentesalade
Ik heb meer oventijd nodig gehad, ondanks dat ik alles exact heb afgemeten. En even onder de grill.
Culy .nl eigen tekst foto's en een kleine aanpassing