500g biefstuk
1 rode ui
3 lente uien
4 tomaten,
1 paprika
wat Jalepeno pepers uit pot.
chilivlokken
1/2 eetlepel djinten
2 teentjes knoflook
stukje gember ( halve duim grote)
3 1/2 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel appelazijn
verse koriander
Wok
Dit was ons favoriet gerecht tijdens onze vakantie in Peru. Thuis hiervoor een recept geprobeerd te vinden en uiteindelijk twee recepten gecombineerd. Dit is een fushion recept chinees-peruaans. In Peru wordt dit recept geserveerd met rijst en patat. Wij eten het alleen met rijst Orgineel gaat er Aji Amarillo peper in maar dat heb ik nog niet kunnen vinden dus dit vervangen door jalepeno peper en chilivlokken
Snijd de biefstuk in reepjes en marineer dit in de 1/2 eetlepel djinten en 2 eetlepels sojasaus en wat zwarte peper.
Laat dit 1 uur staan.
Snijd de rode ui en tomaten in acht parten, de lente-ui in stukjes van 4 cm. snipper de knoflook tenen en de gember fijn. snijd de paprika in stukjes van 3 x 3 cm. Zorg dat alles gesneden klaar staat
Verhit de wok zeer heet. Bak het vlees in twee gedeeltes op zeer hoog vuur. schep uit de pan. Verhit de ui. lente-ui, paprika voeg daarna de gember en knoflook toe. roerbak dit even. Voeg dan de tomaten en de jalapeno peper en chilivlokken toe, even wokken, voeg dan het vlees nog weer toe en hussel. Voeg tenslotte de 1 1/2 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel appelzijn toe, verwarm dit nog even. Garneren met korianderblaadjes . Serveer met rijst en/of patat