1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met romige preisaus gorgonzola en gedroogde tomaatjes

Pasta met romige preisaus gorgonzola en gedroogde tomaatjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-02-2021

Ingrediënten 2 personen


Plm. 200 gram pasta (ik had kleine penne)
1 dikke prei, wit en lichtgroen gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd.
50 ml droge witte wijn
2 theelepels Provençaalse kruiden
100 gram gorgonzola dolce (milde)
Peper, zout
3 gedroogde tomaten (op olie), uitgelekt in kleine stukjes
100 ml slagroom
2 eetlepels gehakte peterselie
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Pan
koekenpan of hapjespan
vergiet
ovenschaal


Romige preisaus met gorgonzola en gedroogde tomaatjes in de pasta

Mmmm....dat was weer erg lekker.

Mmmm....dat was weer erg lekker.

Eerst maak je de preisaus met gorgonzola en gedroogde tomaatjes die daarna door de pasta gaat. En dan in de oven voor een lekker korstje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan.
Bak hierin de prei omscheppend plm. 5 minuten. Bak de knoflook even mee
Voeg de wijn en de Provençaalse kruiden hieraan toe en breng aan de kook. Laat de prei een paar minuten op een lage warmtebron zachtjes sudderen tot de prei beetgaar is.
Roer de slagroom en de stukjes gedroogde tomaten erdoor en laat de saus een beetje inkoken tot de saus iets dikker wordt.
Verdeel de gorgonzola in stukjes en laat dit smelten in de preisaus.
Roer daarna het grootste deel van de peterselie door de saus.
Maak de saus op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
Roer de saus door de beetgaar gekookte pasta.
Roer 2/3 van de Parmezaanse kaas erdoor en doe de pasta over in een ovenschaal of gebruik een hapjespan die ook in de oven kan.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de pasta.
Zet de schaal (of pan) plm.30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de pasta een lichtbruine kleur heeft gekregen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top