1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Sambalkip met pindasperziebonen

Sambalkip met pindasperziebonen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2021

Ingrediënten 2 personen


2 enkele kipfilets
2 eetlepels arachideolie
peper, zout
2 eetlepels sambal badjak
400 gram sperziebonen
1 flinke sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode puntpaprika, schoongemaakt in stukjes
2 eetlepels pindakaas
½ theelepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap manis (zoete kejap)
2 eetlepels citroensap
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels Indische gebakken uitjes



Malse reepjes pittige kipfilet in pindasaus met sperziebonen en stukjes paprika
Malse reepjes pittige kipfilet in pindasaus met sperziebonen en stukjes paprika

 De reepjes kipfilet worden vòòr het bakken ingesmeerd met sambal badjak. Sambal badjak is niet al te pittig. Voor deze sambal worden de pepers eerst gebakken, waardoor ze een lichtere smaak krijgen. Ook worden ui en knoflook toegevoegd, die de hete smaak nog meer terugdringen. De sambal krijgt daardoor een iets kruidige smaak die heel lekker is bij dit gerecht. Gebruik je een andere sambal dan zal dit gerecht een andere smaak krijgen. De kipreepjes smaken heerlijk met de pindasaus met sperziebonen en paprika.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sperziebonen schoonmaken en beetgaar koken in water met zout.
Kipfilets in repen snijden. Kipfilets kruiden met peper en zout en insmeren met sambal badjak.
In hapjespan of wok olie verhitten en kipreepjes rondom bruin en gaar bakken (plm. 6 tot 8 minuten, niet te lang want dan wordt de kipfilet te droog.
Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven vet de sjalot- en knoflooksnippers glazig.
Bak de stukjes paprika even mee.
Voeg de pindakaas, sambal oelek, ketjap manis, citroensap en 1 eetlepel water hieraan toe. Alles goed door elkaar roeren zodat je een mooie saus krijgt. Niet koken ! Vind je de saus te dik dan nog wat water toevoegen.
Kipreepjes en sperziebonen toevoegen aan de saus.
Alles met elkaar mengen en goed doorwarmen.
Opdienen met gebakken Indische uitjes en rijst of mihoen.

Serveertip

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kant-en-klare pindasaus.

Serveer hierbij een lekkere komkommersalade, bijvoorbeeld :
https://www.smulweb.nl/recepten/1093802/Atjar-van-komkommer-en-rode-paprika of
https://www.smulweb.nl/recepten/1461947/Lekkere-frisse-komkommersalade-met-chilisaus-en-lenteuitjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top