1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Soep
  5. Aziatische Beef Raamen Noedels Soep

Aziatische Beef Raamen Noedels Soep

  • Aziatisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2021

Ingrediënten 6 personen


2 el olijfolie
1 grote ui, in blokjes gesneden
1 prei
3 middelgrote wortelen, geschild en in plakjes
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
bakje shiitakes/champignons
1/4 kopje vers gesneden peterselie, verdeeld
3 kopjes runderbouillon
2 kopjes kippenbouillon
2 kopjes water
5 el sojasaus
1-2 theelepels sriracha
2/3 nestjes ramen-noedels
4 lenteuien, gehakt
Gesneden biefstuk
Zachtgekookte eieren
Zout en peper, naar smaak


Verder heb je nodig


Braadpan, eventueel een keukenmachine


Heerlijke Aziatische Raamen Noedels Soep!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan of een andere grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg als de olie heet is de ui, wortels, prei en selderij toe en kook ongeveer 10 minuten tot de groenten zacht worden en de uien doorschijnend zijn. Voeg de knoflook en peterselie toe en kook nog een minuut. Voeg de runderbouillon, kippenbouillon, water, sojasaus en sriracha toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat 10-12 minuten sudderen. Voeg de Ramen-noedels toe en kook 3 minuten.

Biefstuk:
Kruid de biefstuk met een mengsel van knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en een klein beetje gemberpoeder. Je kunt echt elke smaakmix gebruiken die je lekker vindt. Ik gebruikt heel dun gesneden (ongeveer 1/2 ") biefstukreepjes en gewoon een paar minuten schroeien aan elke kant in een koekenpan. Je kunt het rundvlees vervangen door kipfilet, varkenslende, worst, tofu, enz. Snij de shiitake/champignons in plakjes. Voeg daarna de gesneden shiitake/champignons toe in dezelfde pan als de biefstuk, zodat de smaken lekker met elkaar kunnen samenvloeien.

Zacht gekookt ei:
Breng 1/2 "water aan de kook in een kleine steelpan. Voeg zoveel eieren toe als je wilt, dek af en kook precies 6 1/2 minuut. Laat koud water over de eieren lopen tot je ze aankunt, pel ze dan, en snijd om te serveren.

Serveertip

Serveer de soep in een kom en bedek met dun gesneden lenteui, resterende peterselie, plakjes biefstuk en zacht gekookt ei.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MyInternationalKitchen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MyInternationalKitchen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top