Eend met specerij en, honing en druiven
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-02-2021
Makkelijk en lekker
Ingrediënten 2 personen
1 EendenborstfiletVierkruidenpoeder (mix van peper, nootmuskaat, kruidnagel en gemberpoeder)
25 ml Balsamicoazijn
1 el Vloeibare honing
85 g Blauwe druiven
Zout, versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
-Maak met een scherp mes ruitvormige insnijdingen in het vel van de eendenfilets, maar snij niet in het vlees. Kruid met het vierkruidenpoeder, zout en peper.
-Bak het vlees op een hoog vuur goudbruin in een braadpan zonder vetstof, te beginnen op de velkant.
- Leg het vlees dan in een schaal en zet 8 à 10 min in de oven.
-Blus de pan met de balsamicoazijn en de honing en laat op een hoog vuur 1 min koken. Spoel de druiven, leg ze in de pan en laat ze een paar minuten meekoken.
-Snij het eendenvlees in dikke plakken en dien op met de druivensaus en de spinaziekroketten.
Bron
carrefour
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties