1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Eend met specerij en, honing en druiven

Eend met specerij en, honing en druiven

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2021

Ingrediënten 2 personen


1 Eendenborstfilet
Vierkruidenpoeder (mix van peper, nootmuskaat, kruidnagel en gemberpoeder)
25 ml Balsamicoazijn
1 el Vloeibare honing
85 g Blauwe druiven
Zout, versgemalen peper



Eend met specerij en, honing en druiven
Eend met specerij en, honing en druiven

Makkelijk en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

-Maak met een scherp mes ruitvormige insnijdingen in het vel van de eendenfilets, maar snij niet in het vlees. Kruid met het vierkruidenpoeder, zout en peper.
-Bak het vlees op een hoog vuur goudbruin in een braadpan zonder vetstof, te beginnen op de velkant.
- Leg het vlees dan in een schaal en zet 8 à 10 min in de oven.

-Blus de pan met de balsamicoazijn en de honing en laat op een hoog vuur 1 min koken. Spoel de druiven, leg ze in de pan en laat ze een paar minuten meekoken.

-Snij het eendenvlees in dikke plakken en dien op met de druivensaus en de spinaziekroketten.

Bron

Carrefour



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top