
Circa 250 gram broccoli in roosjes
75 gram boontjes ( optie was een restje)
50 gram taugé ( restje)
1 ui gesnipperd
250 gram kippendij in blokjes
VOOR DE MARINADE
1 rode peper ragfijn gesnipperd
1 teen knoflook ragfijn gesnipperd
1 limoen 1 el sap en rasp van de limoen
2 el sojasaus
2 el ketjap
1 el gembersiroop
Voor de garnering
2 bosui schuin gesneden
taugé
eventueel extra rode peper in reepjes
stukjes halve limoen
Snijplank, mes, wok, zeef of vergiet
Een heerlijk gerecht met een Aziatisch tintje, waarmee je al op 30 minuten aan tafel kunt aanschuiven. Bovendien kun je in dit gerecht gemakkelijk groente restjes verwerken en de saus die de smaakmaker is in dit gerecht is heerlijk.
Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en voeg de kippendij blokjes toe. Roer door en zet opzij om even te laten intrekken.
Roerbak ondertussen de ui in enkele minuten totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de kip met de marinade toe en laat de kip gaar en mooi bruin bakken.
Voeg ondertussen broccoliroosjes toe aan kokend water ( + boontjes) en laat 4-5 minuten koken. Laat in een vergiet uitlekken en roerbak de groente even mee met de kip en de marinade in de wok.
Maak de wok noedels klaar volgens de beschrijving op de verpakking en voeg ze toe aan de wok. Roerbak alles warm . Mocht het gerecht wat te droog worden voeg dan naar smaak wat ketjap of sojasaus toe.
Schep de inhoud van de pan op 2 voorverwarmde borden en garneer het gerecht met bosui, ( extra peper als je van pittig houdt) en de heet afgespoelde taugé . Leg partjes van de andere helft van de limoen bij het gerecht en geniet ervan.
Smaakmenutie eigen tekst ruime aanpassing en eigen foto's