Kibbeling de echte!

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2021
  • Kibbeling de echte!

    Kibbeling de echte!

    Kibbeling de echte!

er staan 157 kibbeling recepten op smul, waarvan 99% zeggen 500 gr. kibbeling uit een bakje , wat dus geen kibbeling is. das wit vis, pollock of ander ondefineerbaar beest .
echte kibbeling maak je zelf , met je eigen saus, ja het is niet zomaar klaar maar goed dan heb je ook wel wat  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kruidenmix voor 1000 gram kabejauw wangen
2,5 1tl selderijzout
2 tl mosterdpoeder
2 tl zwarte peper
1tl gemalen laurier
1tlcayennepeper
1tll paprikapoeder
1tll gemberpoeder
1tl knoflookpoeder
1tll nootmuskaat

beslag:
bierbeslag: ( kan ook voor groenten! lekker )
375 g. bloem (gezeefd)
420 ml. bier ik had leffe blond
75 g. eidooier
75 g. eiwit
25 ml. slaolie
30 g. zout

ravigote:
Ravigote:
50 ml. rode wijn azijn
1 el Dijon mosterd
120 ml. kalfsbouillon
zout peper uit de molen
1/2e tl. cayenne peper
100 ml. zonnenbloemolie
80 gram gesnipperde ( alle kruiden ) bieslook
80 gram peterselie
20 gram kervel
20 gram dragon
1 el. kappertjes fijn gehakt
2 kleine sjallotjes fijn
1 hard gekookt ei in kleine stukjes
1 knoflook teen

Remoulade::
4 dl belgische mayonaise ( gebruik dan geen zout )
30 gram verse kruiden, peterselie, kervel en dragon
40 gr. gesnipperde augurk
2 tl gesnipperde ui
1 tl kappertjes
1 tl scherpe mosterd.

je eigen joppie saus :
2 el (chili)mayonaise
1,5 tl ketchup
halve ui
1tl kerriepoeder
halve tl. cayennepeper
halve tl. paprikapoeder
beetje peper zout udm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkommen, frituur en de rest van je halve keuken

Bereidingswijze

Kruiden:
meng gewoon alles door elkaar , en klaar , maak grotere hoeveelheid en sla droog op , zo hoef je niet iedere keer opnieuw te maken .

bierbeslag:
Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het bier in één keer toe.
Roer het mengsel glad.
voeg de eidooiers, de olie en het zout toe en roer het geheel weer glad
Pak een 2e kom en klop daar het eiwit met weinig suiker tot schuim .
Spatel het eiwitschuim door het beslag en verwerk het gelijk.
haal de wangetjes er door en frituur in kleine porties in 2 a 3 minuten

Ravigote:
kook de bouillon tot ongeveer de helft in op hoog vuur voor 5 minuten.
laat afkoelen , en giet in je keuken machine, voeg nu azijn, cayenne ,mosterd wat zout en peper toe.
laat draaien op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de olie toe, tot een dikke emulsie.
breng over naar een kom en schep er voorzichtig de rest van de ingrediënten door , behalve de knoflook .
rasp de knoflook boven de kom, en schep nog 1 keer ligt door.

remoulade:
spatel de mosterd door de mayonaise
voeg de rest toe , en schep door .

joppie :
snipper de ui , en meng door de rest van de ingrediënten , klaar!

Serveertip

dat bier beslag is heerlijk voor bv stronkjes bloemkool of broccoli, maar ook gekookte mosselen of garnalen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten