Zalmforel met witloof
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Makkelijk en overheerlijk
Bereidingswijze
-Haal de buitenste bladeren van het witloof en snijd de groente in stukjes.
-Zet een pot op hoog vuur en laat een klontje boter smelten. Doe het witloof in de pan. Roer en laat rustig bakken gedurende 10 minuten. Tot het witloof een zacht bruin kleurtje gekregen heeft.
-Giet de wijn bij het witloof. Zet het deksel op de pot en laat een kwartier sudderen.
-Meng mosterd en plattekaas. en voeg toe aan het witloof. Meng en laat 5 minuten pruttelen zonder deksel. Voeg ere en beetje zout aan toe.
-Trek ondertussen met een epileertangetje de eventueel fijne graatjes uit de zalmforel.
-Maak met een scherp mes een paar kruisvormige inkepingen in het vel van de vis. Peper en zout de zalm.
-Zet een pan met antikleeflaag op hoog vuur. Laat er een klontje boter in uitsmelten.
-Bak de vis in de pan eerst met de velkant. Laat het bakken hevig verlopen zodat het vel lekker krokant wordt.
-Draai na 3 minuten de vis om.
-Bak langs de andere kant nog 2 minuten. Hou de zalm dan eventueel even warm.
-Meng goed wat fijngehakte bieslook onder het witloof. En verdeel de groente onmiddellijk over 4 warme borden.
-Het stoofvocht van het witloof dient als saus.
Leg er de zalmforel op en serveer.
Bron
solo