1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. PAPILLOT VAN KABELJAUW MET WITLOOF, PREI EN FIJNE KRUIDEN

PAPILLOT VAN KABELJAUW MET WITLOOF, PREI EN FIJNE KRUIDEN

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2021

Ingrediënten 2 personen


1 wortel
boter
1 versnipperde sjalot
2 dl droge witte wijn
0.5 koffielepel(s) versnipperde basilicum
0.5 koffielepel(s) versnipperde kervel
300 g kabeljauwfilet
1 stronk witloof
2 prei
1 tomaat
1 stuk knolselder


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie


PAPILLOT VAN KABELJAUW MET WITLOOF, PREI EN FIJNE KRUIDEN
PAPILLOT VAN KABELJAUW MET WITLOOF, PREI EN FIJNE KRUIDEN

Vis en groentjes in een pakje. Oven in, klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij een fijne julienne van de wortel, ½ prei en een weinig knolselder.
-Gaar de julienne in wat boter op een klein vuurtje zonder te kleuren.
-Pel de tomaat, snij in vier en verwijder de pitten.
-Snij de rest van de prei in schuine repen van 2 cm dikte en stoof "al dente" in wat boter zonder te kleuren.
-Snij het witloof en bereid op dezelfde manier als de prei.
-Versnipper de sjalot. Verwarm de oven voor op 180°.
-Neem 2 bladen aluminiumpapier.
-Smeer ze in met wat boter en verdeel er de versnipperde sjalot over.
-Schik de prei en het witloof op de sjalot.
-Kruid met een weinig peper en zout.
-Leg er dan vervolgens de kabeljauw op.
-Kruid met peper en zout en de kruiden .
-Leg hierop de julienne en de tomaat.
-Giet in elke papillot 1 dl witte wijn en vouw dicht.
-Laat gedurende 10 minuten garen in de oven.

Serveertip

Dien zo op, de papillot wordt aan tafel geopend.

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top