
1 wortel
boter
1 versnipperde sjalot
2 dl droge witte wijn
0.5 koffielepel(s) versnipperde basilicum
0.5 koffielepel(s) versnipperde kervel
300 g kabeljauwfilet
1 stronk witloof
2 prei
1 tomaat
1 stuk knolselder
Aluminiumfolie
-Snij een fijne julienne van de wortel, ½ prei en een weinig knolselder.
-Gaar de julienne in wat boter op een klein vuurtje zonder te kleuren.
-Pel de tomaat, snij in vier en verwijder de pitten.
-Snij de rest van de prei in schuine repen van 2 cm dikte en stoof "al dente" in wat boter zonder te kleuren.
-Snij het witloof en bereid op dezelfde manier als de prei.
-Versnipper de sjalot. Verwarm de oven voor op 180°.
-Neem 2 bladen aluminiumpapier.
-Smeer ze in met wat boter en verdeel er de versnipperde sjalot over.
-Schik de prei en het witloof op de sjalot.
-Kruid met een weinig peper en zout.
-Leg er dan vervolgens de kabeljauw op.
-Kruid met peper en zout en de kruiden .
-Leg hierop de julienne en de tomaat.
-Giet in elke papillot 1 dl witte wijn en vouw dicht.
-Laat gedurende 10 minuten garen in de oven.
Dien zo op, de papillot wordt aan tafel geopend.
Solo