Zeekat met tarwekorrels en groene saus
- Belgisch, Borrelhapje
- 10-20 min.
Op zoek naar een chique maar simpel hapje dat bij iedereen in de smaak zal vallen? Zoek niet verder. Dit hapje van zeekat met tarwekorrels zal de tongen doen rollen aan tafel.
Bereidingswijze
-Kook de tarwekorrels gaar zoals vermeld op de verpakking.
-Snipper het sjalotje en snijd de selder in blokjes.
-Kruid de inktvisringen (zeekat) met peper en zout.
-Stoof 1/3de aan in wat boter. Voeg het sjalotje, selder, spinazie, witte wijn, azijn en room toe. Laat enkele minuten doorkoken en mix de saus vervolgens glad. Giet door een zeef. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-Bak de rest van de inktvisringen in boter tot ze zacht zijn. Bak ook de zeekraal in boter krokant.
-Schep de helft van de groen saus onder de tarwe en verdeel over de glaasjes.
-Verdeel er de inktvisringetjes over en bedruppel met de resterende saus.
-Werk af met zeekraal.
Bron
lekker van bij ons