Zeekat met tarwekorrels en groene saus

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Zeekat met tarwekorrels en groene saus

    Zeekat met tarwekorrels en groene saus

    Zeekat met tarwekorrels en groene saus

Op zoek naar een chique maar simpel hapje dat bij iedereen in de smaak zal vallen? Zoek niet verder. Dit hapje van zeekat met tarwekorrels zal de tongen doen rollen aan tafel. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 sjalotje
1 stengel selder
100 g spinazie
40 g zeekraal
10 cl droge witte wijn
1 el azijn
250 g zeekat, in ringen
100 g tarwe
50 ml room
boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de tarwekorrels gaar zoals vermeld op de verpakking.
-Snipper het sjalotje en snijd de selder in blokjes.
-Kruid de inktvisringen (zeekat) met peper en zout.
-Stoof 1/3de aan in wat boter. Voeg het sjalotje, selder, spinazie, witte wijn, azijn en room toe. Laat enkele minuten doorkoken en mix de saus vervolgens glad. Giet door een zeef. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

-Bak de rest van de inktvisringen in boter tot ze zacht zijn. Bak ook de zeekraal in boter krokant.
-Schep de helft van de groen saus onder de tarwe en verdeel over de glaasjes.
-Verdeel er de inktvisringetjes over en bedruppel met de resterende saus.
-Werk af met zeekraal.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten