- 1 rol vers taart- of bladerdeeg (uit het koelvak) je kunt ook plakjes deeg gebruiken.
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 200 ml room of crème fraîche
- 3 à 4 eieren (afhankelijk van de grootte)
- 1 dikke prei (of 2 dunne)
- 200 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld Gruyère of belegen kaas
- peper en nootmuskaat
- boter of olijfolie
De traditionele quiche Lorraine bevat geen prei en kaas maar alleen eieren room en spek. Omdat ik er een volwaardige maaltijd van wilde maken heb ik deze er toch aan toegevoegd. Een simpel te maken gerecht zeker als je ook nog eens gebruik maakt van deeg uit het koelvak een fluitje van een cent. En succes is gegarandeerd verzekerd.
- Spreid het deeg uit in de vorm. Als je een rol vers deeg gebruikt kun je het bakpapier er gewoon onder laten zitten, gebruik je plakjes deeg, vet de vorm dan van te voren in.
- Zet de bodem alvast ongeveer 10 minuten in de oven om voor te bakken terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden.
- Verhit een beetje boter of olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes krokant ( 5-10 minuten).
- Snij de prei fijn voeg deze toe aan de spekreepjes (5-10 minuten).
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe het spek/prei mengsel erop.
- Strooi peper, nootmuskaat en de geraspte kaas erover. Beter kun je geen of heel weinig zout gebruiken want door de spekjes en de kaas is de taart al zout genoeg.
- Klop de eieren met de room, en giet dit over de taart.
- Bak de quiche ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
wilmiewillemse 23-02-2021
@professoroud idd snel en simpel. Fijn om te horen dat je het ook lekker vond. Dat je er nog maar vaak plezier van mag hebben. Bedankt voor je leuke reactie. Groetjes van Wilmie
professoroud 22-02-2021
Lekker taartje en snel klaar. Komt vaker op tafel! Bedankt.