Nargisi Kofta à la Alma Huiskens en Doortje Stellwagen

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-02-2021

Via een recept van Felix Wilbrink enthausiast geraakt voor dit recept. Ga dit nog proberen, wel met ander gehakt, gezien mijn weerzin om lammetjes te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 cm verse gemberwortel
4 knoflookteentjes
snufje zout
1 el olie
600 g zo mager mogelijk lamsgehakt (of ander mager gehakt)
10 g garam masalapoeder
3 eetl gele of rode linzen
zout naar smaak
5 g chilipoeder
1 groot ei, losgeklopt
4 eieren, hardgekookt en gepeld
olie om in te frituren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender/kookpan/diepe pan om te frituren/schuimspaan

Bereidingswijze

Hak gemberwortel en knoflook fijn en blend dit met het snufje zout en de eetl. olie tot een dik papje. Doe het gehakt en de gember-knoflookpasta met garam masala t/m chilipoeder in een pan. Voeg 150 ml water toe met gehakt en linzen en laat dit koken tot vlees en linzen gaar zijn. Voeg zo nodig meer water toe, maar zorg dat al het water verdampt raakt. Haal de pan van het vuur, laat afkoelen. Blend het mengsel tot het tamelijk glad is. Roer het geklopte ei erdoor en boetseer om elk gekookt ei een vleeslaagje. Verhit de olie in een diepe pan en laat de eieren er voorzichtig in zakken. Frituur ze goudkleurig, schep ze met een schuimspaan uit, halveer ze en dien ze op met een zoetige, maar pittige chutney en geurige basmatirijst.

Bron

Telegraaf

Serveertip

Lekker met zoete, pittige chutney en basmatirijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten