Indonesische saucijzenbroodjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2021
  • Indonesische saucijzenbroodjes

    Indonesische saucijzenbroodjes

    Indonesische saucijzenbroodjes

  • Indonesische saucijzenbroodjes

    Indonesische saucijzenbroodjes

    Indonesische saucijzenbroodjes

  • Indonesische saucijzenbroodjes

    Indonesische saucijzenbroodjes

    Indonesische saucijzenbroodjes

  • Indonesische saucijzenbroodjes

    Indonesische saucijzenbroodjes

    Indonesische saucijzenbroodjes

Beetje zoet, beetje pittig, hartig, smeuïg, lekker vers. Je hapt ze heerlijk weg, na deze saucijzenbroodjes wil je niet anders meer. 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
350 gram gemengd gehakt
Groen van een Bosui
40 gram geraspte kokos
10 Stuks Bladerdeeg
2 Eieren
1 Ei-geel

Boemboe:
1 el Olie
1 Ui
1 tl ve-tsin
1 el Oestersaus
3 Knoflook tenen
1 el Sambal Oelek
1/2 tl zout
1 tl Zwarte peper
1 tl Ketoembar
1 el Chinese Bak gember
2 tl Gulu Djawa
1 el Ketjap Manis
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, Hakmolen/Blender, Oven, mengkom, kwastje

Bereidingswijze

De Boemboe maken:
Maak eerst de Boemboe in de blender of hakmolen, alle ingrediënten voor de Boemboe behalve de Ketjap en Gulu Djawa. Voeg hier 2-3 el water aan toe om te voorkomen dat het niet goed mengt en aan het ruitje gaat plakken. Dit water bakken we er later uit.

Boemboe opbakken en af laten koelen:
Verhit de olie in de wok op een matig vuur en voeg de boemboe toe. Rustig bakken tot de boemboe een wat stijve substantie krijgt en het meeste vocht er uit is. Vuur uit en schep nu de Ketjap Manis en Gulu Djawa er goed doorheen. Haal de boemboe uit de pan en laat deze eerst goed afkoelen tot kamertemperatuur op een bordje.

De vulling maken:
Snij het groen van een bosui in halve ringetjes. Doe het gehakt in een mengkom en vermeng deze goed met de kokos, een geklutst ei, en het groen van de bosui. Meng daarna de afgekoelde boemboe door het gehakt mengsel (goed mengen) en doe het bereide gehaktmengsel in een afgesloten bak. Liefst één nacht op laten stijven in de koelkast, de smaken komen dan nog beter uit.

De saucijzenbroodjes bakken:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kluts het ei en de ei-geel in eens schaaltje. Plaats bakpapier op de ovenplaat. Leg het bladerdeeg plat neer, neem 60 gram vulling en vorm hiervan een worstje en leg deze op het bladerdeeg. Vouw het deeg om het worstje heen en druk de zij,- en voorkant dicht. Herhaal dit voor zoveel broodjes als je wilt klaarmaken. Smeer met een kwastje de boven en zijkant van de broodjes in met het ei en daarna 15 minuten afbakken in het midden van de oven.

Bron

Gebaseerd op een recept van Kokkislomo

Serveertip

Na ongeveer 10 minuten de broodjes in de gaten houden dat ze niet zwart worden. Mochten ze na 15 minuten nog niet goed bruin zijn dan ietsje langer in de oven. Bijblijven en in de gaten houden!

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten