1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Bloemkool
  6. GEROOSTERDE BLOEMKOOL OP Z'N GEHEEL MET TAHINSAUS EN GRANAATAPPEL

GEROOSTERDE BLOEMKOOL OP Z'N GEHEEL MET TAHINSAUS EN GRANAATAPPEL

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2021

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool
½ citroen
½ granaatappel, pitjes losgemaakt
1 bosje bladpeterselie
3 el tahin
3 el Griekse yoghurt
3 el olijfolie
peper en zout



GEROOSTERDE BLOEMKOOL OP Z'N GEHEEL MET TAHINSAUS EN GRANAATAPPEL
GEROOSTERDE BLOEMKOOL OP Z'N GEHEEL MET TAHINSAUS EN GRANAATAPPEL

Een heerlijk originele en gezonde bereiding van bloemkool in zijn geheel. Lekker als voorgerecht of bijgerecht op tafel. Een vegetarische topper!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 220 °C.

-Verwijder de groene bladeren van de bloemkool.
-Leg de bloemkool in een kookpot en voeg water toe tot de bloemkool 3/4de onderstaat.
-Voeg 3 eetlepels zout toe. Dit lijkt veel, maar het is nodig om de bloemkool smaak te geven.
-Zet een deksel op de pot, breng het water aan de kook en laat 10 minuten koken en giet dan af.

-Leg de voorgekookte bloemkool op een bakplaat en bestrijk rondom met de olijfolie. Kruid met zout.
-Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, bestrijk opnieuw met wat olijfolie en zet nog 20 minuten in de oven of tot de bloemkool gaar is.
-Meng ondertussen de tahin met de yoghurt, 1 eetlepel water, het sap van de citroen en peper en zout. Snij de peterselie fijn.
-Schenk de tahinsaus over de bloemkool en werk af met granaatappelpitjes en de fijngesneden peterselie.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top