Appeltaart met reblochon en tijm

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Appeltaart met reblochon en tijm

    Appeltaart met reblochon en tijm

    Appeltaart met reblochon en tijm

Haal het 'wintersport' gevoel op je bord met deze hartige taart uit de Savoie 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 bladerdeeg vel
2 appelen (goudrenette)
1/2 Reblochonkaas
4 eieren
20 cl room
6 tijm takjes
nootmuskaat
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm en bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik er met een vork gaatjes in. Zet even in de koelkast.
2 Snij de kaas in blokjes. Schil de appels, snij ze in plakjes en schik ze op het deeg. Verdeel er de kaas over.
3 Klop de eieren los met de room. Rist de tijmblaadjes van de takjes en doe ze erbij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Giet het eimengsel over de taart en zet 50 minuten in de oven. Serveer lauwwarm.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten