Pizza tartiflette

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pizza tartiflette

    Pizza tartiflette

    Pizza tartiflette

=18pxDeze combinatie van pizza en tartiflette is overheerlijk én je maakt het in 20 minuten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 rol pizzadeeg (kant-en-klaar)
1 aardappel (grote)
100 g rucola
1 tijm takje
1 knoflook teentje
1 ui
2 el zure room
50 g Reblochonkaas
peper en zout
olijfolie
rauwe ham (enkele plakjes)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Was en schil de aardappel. Snij hem met een mandoline in flinterdunne plakjes.
2 Bak de aardappelplakjes met de tijm en geperste knoflook ongeveer 4 minuten in wat olijfolie tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
3 Rol het pizzadeeg uit. Lepel de zure room over het deeg. Verdeel de aardappelplakjes over de pizza, leg er blokjes Reblochon op. Bak de pizza 10 à 12 minuten in de oven.
4 Haal de pizza uit de oven, verdeel de ham erover en werk af met rucola.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten