Kaasfondue met brie, tijm en honing

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2021
  • Kaasfondue met brie, tijm en honing

    Kaasfondue met brie, tijm en honing

    Kaasfondue met brie, tijm en honing

Haal de wintersport op je bord met deze kaasfondue en geroosterde groenten 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 stukken brie kaas (in een houten bakje)
4 el honing
verse tijm (enkele takjes)
1 ciabatta brood
2 el olijfolie

Voor de geroosterde groenten :
1 venkel
300 g aardpeer
2 pastinaken
4 wortelen
2 knoflook teentjes
verse tijm (enkele takjes)
4 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Snij dunne sneetjes van de ciabatta en besmeer ze met wat olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Grill er de sneetjes brood in langs beide kanten.
3 Maak de groenten schoon en snij ze in hapklare stukken. Verdeel de groenten over een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Breng op smaak met enkele takjes tijm, peper en zout en rooster de groenten 20 minuten in de hete oven, tot ze beetgaar zijn.
4 Haal de brie uit het doosje en uit het papier, leg de kaas terug in het doosje (of leg 'm in een ovenschaal). Zet de kaas de laatste 5 minuten bij de groenten in de hete oven zodat de hij binnenin smelt, maar wel heel blijft van buiten.
5 Serveer de gegrilde broodjes en de geroosterde wintergroenten bij de gesmolten kaas.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten