
-Stoofperen, ongeveer 10 stuks
-150ml rode wijn
-350ml water (of meer, de peren moeten onderstaan)
-2 kaneelstokjes
-Sinaasappel schil 1
-Citroen schil 2
-Kruidnagel 1
-stoofperen suiker/kristal suiker 50g
-Pan met deksel
-Mes
-Snijplank
Een beetje van oma en een beetje van mezelf. Dit recept valt altijd goed in de smaak bij mensen en is super makkelijk dus ik wil hem graag met jullie delen.
-Schil de peren en maak ze schoon, halveer deze en leg ze in de pan
-Gooi hier dan de wijn, water, suiker, kaneelstokjes, kruidnagel, de sinaasappel en citroen schil bij.
-Zet het op het vuur en laat 2 tot 3 uur stoven
Prik af en toe in de peren om te voelen of ze zacht genoeg zijn.
Lekker met vanillevla of bij rode kool met hachee.